Zorgappartementen Oisterwijk

Een tweede huis voor mensen met geheugenproblemen, een nieuwe bestemming voor een monumentaal beeldbepalend pand.
In het hart van het mooie Oisterwijk heeft onze opdrachtgever Dagelijks Leven “het Marthahuis” in gebruik genomen, een plek waar mensen met geheugenproblemen hun tweede huis vinden.
In een voormalige monumentale school zijn 20 studio’s voor bewoners gerealiseerd, met daarbij logeerkamers, 2 ruime gemeenschappelijke woonkamers, een ruimte voor dagbesteding, een keuken en alle overige ruimten die nodig zijn om de toekomstige bewoners een prettige en veilige woonomgeving te bieden midden in het hart van de samenleving.
Bruins Koopman architecten heeft hiervoor het ontwerp vervaardigd en de bouwaanvraag verzorgt. Hierbij is intensief overleg gevoerd met de gecombineerde welstand en monumentencommissie, met een resultaat dat er mag zijn. Een monumentaal en beeldbepalend pand met een nieuwe bestemming. Voor Dagelijks Leven werkt Bruins Koopman architecten in nauwe samenwerking met Oude Egberink & Partners aan meerdere projecten. Zo zijn op dit moment in Veghel, Deventer, Hoorn en Spijkenisse nieuwe locaties in uitvoering, ook deze projecten betreffen herbestemmingen. Tevens zijn op dit moment nog enkele andere nieuwe projecten in de ontwerpfase.

Geef een antwoord