Uitbreiding woning Deventer

Transformatie

De bestaande woning had 2 bouwlagen met een plat dak, de gevels uitgevoerd in een gele baksteen en houten kozijn in wit en antraciet. De aangekochte woning werd door de opdrachtgever als prettig doch wat saai ervaren. Er was behoefte aan meer ruimte (dakopbouw) en een ruimere zithoek. Tevens was de wens het huis een meer uitgesproken karakter te geven.

Om dit te bereiken zijn 4 ingrepen ontworpen en uitgevoerd.

1: Het toevoegen van 1 meter over de gehele breedte van de zithoek in de vorm van een uitbouw uitgevoerd in antraciet stucwerk met glasstroken tot op vloerniveau.

2: De bestaande trap is buiten de gevel geplaatst, waardoor in de woning meer ruimte ontstaat. Dit trappenhuis is tegen een wand van antraciet stucwerk geplaatst en koppelt de 1e en 2e bouwlaag met de toegevoegde 3e bouwlaag. Het trappenhuis is uitgevoerd in wit geëmailleerd glas onderbroken door verticale banden van hout (mahonie) Hierin zijn willekeurig glasopeningen geplaatst welke het licht op een verrassende wijze tot in het “midden” van de woning brengt.

3: Een 3e bouwlaag in de vorm van een ovaal geheel uitgevoerd in hout, de gevel in horizontale smalle delen van onbehandeld hout (larix). De dakopbouw heeft een dakterras in de vorm van een ovaal

4: De bestaande gevels van baksteen zijn alle voorzien van wit stucwerk, de kozijnen zijn behandeld in antraciet.